Zašto se lenja pita zove baš LENJA?

Zapravo, nije poznato kako je ova starinska poslastica tačno dobila svoj naziv, ali postoji nekoliko teorija. Jedni kažu da je ime dobila zbog razvlačenja samo dve kore, dok drugi kažu da je recept osmislila žena po imenu Lena.

Ono što sigurno znamo je da, kada jednom probate lenju pitu po našem receptu, nećete nikad više biti lenji da je ponovo napravite. 

Lenja pita je prava jesenja poslastica. Sočna jabuka u kombinaciji sa cimetom, upakovana u fino i mekano testo, probudiće sva vaša čula i vratiti vas u neka davna vremena.

Sastojci koje smo mi koristili:

650 g Danubius brašna tip “400” oštro
200 g maslaca
2 jajeta
200 ml pavlake
200 g šećera
1,5 kg jabuka
Kesica cimeta
100 g šećera
Šećer u prahu za posipanje

Video recept pogledajte OVDE!