Tašci sa pekmezom: Stari vojvođanski specijalitet

Stari vojvođanski recept za jastučiće od testa punjene pekmezom. Sastojci koje smo mi korstili: 500 g Danubius brašna tip “400” meko1 jaje250 ml mlake vode250 …

Detaljnije

Zašto se lenja pita zove baš LENJA?

Zapravo, nije poznato kako je ova starinska poslastica tačno dobila svoj naziv, ali postoji nekoliko …

Detaljnije

Da li znate šta su gibančice?

Nekada su ih bake pravile od ostataka kora koje su razvlačile za pitu. Danas retko …

Detaljnije

Razljevuša, razljevak, prijesnac…

Ništa lepše od recepata koji nas podsećaju na detinjstvo i letnje raspuste provedene kod bake …

Detaljnije

Heljdopita: Zlatarski specijalitet

Specijalitet užičkog i zlatarskog kraja. Postoji više načina za pravljenje ovog tradicionalnog jela, ali princip …

Detaljnije