Tašci sa pekmezom: Stari vojvođanski specijalitet

Stari vojvođanski recept za jastučiće od testa punjene pekmezom. Sastojci koje smo mi korstili: 500 g Danubius brašna tip “400” meko1 jaje250 ml mlake vode250 …

Detaljnije

Zašto se lenja pita zove baš LENJA?

Zapravo, nije poznato kako je ova starinska poslastica tačno dobila svoj naziv, ali postoji nekoliko ...
Detaljnije

Da li znate šta su gibančice?

Nekada su ih bake pravile od ostataka kora koje su razvlačile za pitu. Danas retko ...
Detaljnije

Razljevuša, razljevak, prijesnac…

Ništa lepše od recepata koji nas podsećaju na detinjstvo i letnje raspuste provedene kod bake ...
Detaljnije

Heljdopita: Zlatarski specijalitet

Specijalitet užičkog i zlatarskog kraja. Postoji više načina za pravljenje ovog tradicionalnog jela, ali princip ...
Detaljnije